Известие

Collapse
No announcement yet.

дръжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дръжка

имам алфа 146 счупи ми се предна десна дръжка на вратата.взех си нова дръжка и механизма за отваряне = 100лв общо но сега не могат да ми я сменят.двама майстори смених и стигат до един и същ отгоовр.не може да се смени ще се счупи устройството.някой менил ли е тази дръжка и знаете ли как става .пишете плс.

Дръжка!

Кажи на твоите майстори да обърнат внимание на лостовата система как е разположена и какво положение трябва да заемат теловете спрямо отворите на дръжката, ключалката и другите прихвати! Едно неправилно обръщане на лостче води до напрежения и вероятност от счупване на дръжката! Ако не помнят кое как е било да отворят и задна дясна врата и ще видят как е! Успех!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Намерих тази тема и да питам в нея.
      Някой може ли да ми каже как се маха дръжката на дясната врата?
      След като махнах кората , външната част на дръжката (ръкохватката която се вдига нагоре за да се отвори вратата) и развих двете болтчета които държат вътрешната част на дръжката (към която се закача лостчето за отваряне на вратата) към вратата и до там стигам. Не мога да бутна навътре вътрешната част защото точно зад нея минава релсата за прозореца. Някакви идей как да я сваля без да махам релсата на прозореца и без да чупя нищо
      Правя тази операция за да сменя пластмасовата щипка която държи щангата за отваряне на вратата към дръжката
      Всякакъв съвет би ми бил от полза понеже колата е на един приятел и на него не му се кара много с разглобена врата
      Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

здравейте колеги
        и моята дясна дръжка беше счупена от едната страна, на 3 ден на автомивката ми я откъснаха съвсем...
        та значи аз реших випроса по най-елементарния начин: поксипол!!!
        засега всичко е ОК, успех и на вас!
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Е да ама аз въобще не мога да стигна до мястото където трябва да закача лостчето към дръжката

Comment

Никой ли не е свалял дръжката?
            Ако имате идей казвайте че днес трябва да я събирам пък не ми се оставя неоправена

Comment

Първоначално публикувано от Крум
              Ако имате идей казвайте че днес трябва да я събирам пък не ми се оставя неоправена
              на ръкохватката има две крачета които с тесни клещи трябва да се стиснат за да се преберат и тогавасе издърпв ръкохватката поне при мен беше нещо такова колкото до поксипола мажете сериозно и аз на дясната съм така
              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
              www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Първоначално публикувано от ico83
                на ръкохватката има две крачета които с тесни клещи трябва да се стиснат за да се преберат и тогавасе издърпв ръкохватката поне при мен беше нещо такова колкото до поксипола мажете сериозно и аз на дясната съм така
                Аз ръкохватката съм я махнал и съм отвил двете винтчета под нея. Но часта която остава във вътрешната част на вратата не иска да излезне защото точно зад нея минава релсата по която се движи прозореца

Comment

[quote=Крум]
                  Първоначално публикувано от "Крум":1n64vn8p
                  Аз ръкохватката съм я махнал и съм отвил двете винтчета под нея. Но часта която остава във вътрешната част на вратата не иска да излезне защото точно зад нея минава релсата по която се движи прозореца[/quote:1n64vn8p]не не аз вътрешната част несъм я махал само външната и я намазах с лепилото
                  http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                  www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

[quote=ico83]
                    Първоначално публикувано от "Крум":qib4xuqz
                    Аз ръкохватката съм я махнал и съм отвил двете винтчета под нея. Но часта която остава във вътрешната част на вратата не иска да излезне защото точно зад нея минава релсата по която се движи прозореца
                    не не аз вътрешната част несъм я махал само външната и я намазах с лепилото[/quote:qib4xuqz]

и при мен беше така...просто 'стърчащите' навън лостчета трябва да прилепнат към пластмасата от вътрешната страна на дръжката - там е 'слабо място', моята там беше скършена
                    мажете яко с поксипола!!!
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

Е да ама при мен проблема е вътре с металния прът който е към механизма за отваряне на вратата и затова тябва да махна вътрешната част

Comment

аз си купих цял механизъм за вратата от магазин на алфа.после свалих кората целия стар механизъм даже и стъклото и тогава се слага новия.не е много трудно но си е игра4ка.сега съм ок.

Comment

Трудно ли се сваля стъклото защото само това не сме свалили

Comment

не много но ако не знаете как или не можете по добре идете при някой дето знае.

Comment

Дръжката вече е оправена след като колата беше закарана на майстор който знаеше как се сваля стъклото. Благодаря на всички които помогнаха

Comment

Working...
                              X